Værksted/ Tips

Velkommen i mit værksted

Her bliver min værker til og her inspireres jeg
Dette er min “hule”. Her afprøver jeg teknikker og laver min egen “forskning”. Jeg blander og udfordrer materialer og kemikalier.

Der er ro og larm. Rydeligt og rodet. Stil og uorden. Sådan arbejder jeg bedst. Der ryddes op mellem arbejderne, men når kreativiteten sprudler er her mere kaos end orden. Men det er stadig mit kaos – den proces jeg skaber i – og derigennem når jeg nye højder og går nye veje.

De fleste af mine værker er, lavbrændt stentøj. Jeg eksperimenterer meget med glasurer og overflader og der vil aldrig være to ens. Ind imellem arbejder jeg også med Raku- , Pit- og Porcelænsbrænding. Jeg tilstræber at hvert værk har sit helt eget unikke udtryk.

Jeg signerer mine værker som vist her, enten HD eller HDuus (se foto)

Diverse kemikalier
Diverse værktøjer
Kaos før orden
Gang i produktionen

Gode råd

Vidste du at…
Raku brændt keramik er ”levende” keramik. Jeg oplever at nogle af overfladerne ændrer sig over tid. Specielt hvis værket står lyst eller i fuld sol.
Det er specielt den glaserede og meget kobber skindende overflade der bliver mørk og mere mat. Den sorte u-glaserede overflade bliver mere grålig. Sidstnævnte kan du gøre noget ved. Brug en blød børste med bivoks eller sort skosværte og poler forsigtigt. Herefter vil værket igen have den ”sorte glød”

Skulle du have en Kærlighedsbærer eller Finurlige uden glasur af ”ældre dato” kan du få dem brændt om så de får en permanent sort farve. Ring eller mail for tilbud.

I forhold til ovenstående taler jeg selvfølgelig kun for min egen producerede keramik.